izmir escort escort izmir porno porno izle
Yiyecekler tuzlanarak nasıl saklanabilir? - IRCForumları - IRC ve mIRC Yardım ve Destek Platformu
User Tag List

Standart Yiyecekler tuzlanarak nasıl saklanabilir? #1
Üyelik Tarihi: 23 Mart 2019
Nereden: Yalnızlık.
Web Adresi: Forumtutkusu.com
Mesajlar: 1.861
Aldığı Beğeni: 449
Beğendikleri: 407
13 Nisan 2019 , 10:09
Alıntı ile Cevapla
Yiyecekler tuzlanarak nasıl saklanabilir?

Yiyeceği tuzlamak insaniyet tarihinde malum en külüstür muhafaza metodudur.
Arkeolojik hafriyatlarda bu usulün taş devrinde dahi bilindiğine değin bilgiler elde edilmiş, hem de Çin'de bu hususta MÖ 2000 senelerine dayanan kayıtlar yer almıştır.
Romalılar eti, balığı, zeytini, karidesi ve peyniri tuzlayarak gizliyorlardı.
Eski Mısır'da da ölülerin bedenları arızalanmamaları için tuzla kaplanıyordu.
Tuz, suyu defa seven tek kimyevidır.

Yiyecekteki suyu emerek, bakterilerin ilerlemek için muhtaç oldukları nemli bölgeı ortadan kaldırmaktadır ve bakterilerin yiyeceği bozmalarını engel olur.
Tuz bu arada bu bakterileri kendi de direk can verdirür.
Günümüzde eti saklamak için tuza güçlü tek bakteri düşmanı olan 'potasyum nitrat' da eklenilir.
Aslında tuzlama tek tür pişirmedir.
Et ve balığı tuzladığımızda aynen onları pişirmişiz gibi kimyevi tek tepkin meydana gelir (lakerdayı anımsayın).
Tuzlanan ette proteinler gevşer ve çözünür ki, bu, et ısıtıldığında olan hadise ile aynısıdır.
__________________
“çirkinsiniz ve bu fiziksel değil.”

Konu Dem tarafından (14 Nisan 2019 Saat 15:03 ) değiştirilmiştir.


« Önceki Konu Sonraki Konu »

Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)