izmir escort escort izmir porno porno izle
Bunu Okuduktan Sonra Soğan Kabuklarını Atmayacaksınız! - IRCForumları - IRC ve mIRC Yardım ve Destek Platformu
User Tag List

Like Tree2Beğeni
  • 1 Post By VERA
  • 1 Post By döngüsel

Arrow Bunu Okuduktan Sonra Soğan Kabuklarını Atmayacaksınız! #1
Üyelik Tarihi: 17 Ekim 2014
Mesajlar: 5.926
Aldığı Beğeni: 496
Beğendikleri: 173
09 Kasım 2019 , 00:42
Alıntı ile Cevapla
Soğan, göğsünüzü gere gere sofraya koyduğunuz yemeklerin, herkesten sakladığınız en kral tariflerin ayrılmaz bir parçası! Büyük bir hata sonucu bugüne kadar çöpe attığınız soğan kabuklarının faydalarından haberiniz var mı?

Araştırmalar, soğanın kahverengi dış kabuğunun antioksidan, lif ve flavanoid bakımından zengin olduğunu gösteriyor. Soğanın dış kabuğu bu özellikleriyle cilt sağlığı bakımından eşsiz bir kaynak.

Damar tıkanıklığı ve hipertansiyon sorununuz varsa…



Bundan sonra soğan kabuklarını daha bir özenle saklamalısınız. Soğan kabuğu içeriğindeki kuersetin sayesinde damar tıkanıklığını ve hipertansiyonu azaltıcı etkiye sahip. Bunların yanı sıra, soğan kabuğu kanser önleyici, antibakteriyel ve anti mantar bileşenler bakımından da oldukça zengin.

Beslenmenizde soğan kabuğuna yer vermek aşağıdaki hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor:
Kalp ve damar hastalıkları (kardiyovasküler hastalıklar)

Kolon kanseri

Obezite

Tip 2 diyabet

Sindirim sistemi problemleri
Kan akışınızı düzenleyecek bir çaya ne dersiniz?


Hazırlanışı oldukça zahmetsiz olan bu çay, aynı zamanda harika bir detoks içeceğidir. Biriktirdiğiniz soğan kabuklarını cam bir kavanoza koyun. Çayınıza koyacağınız kadar soğan kabuğunu kavanozdan alıp kaseye yerleştirin ve üstüne kaynamış su ekleyin. Kasenin üzerini kapatıp 15 dakika bekleyin. Bu sürede soğan kabukları suyu emecek. 15 dakika sonra çayınızı süzdükten sonra içebilirsiniz. Maksimum etki için yatmadan önce içilmesi öneriliyor.

Soğan kabukları yemeklerde nasıl kullanılır?


Soğan kabuğunu doğrudan yemek pek iştah açıcı olmadığı için çorbalarınızda veya yemeklerinizde kullanmak en güzeli. Yıkadığınız soğan kabuklarını ufak parçalar halinde atıp yiyerek veya büyük parçalar halinde atıp daha sonra içinden çıkartarak kullanabilirsiniz.

Besin değeri yüksek lifler kanserle savaşıyor




Soğan kabuğunun içerdiği yüksek lifler takviye edici gıda olarak paha biçilemez. Bu lifler, bağırsaklarda biriken toksinin atılmasına yardımcı olarak, vücudun pH dengesinin düzenlenmesine yardımcı oluyor. Toksinlerden arınmış bağırsaklarda tümör hücrelerinin oluşumu ve gelişimi önleniyor. Ancak, hamile kadınların ve emziren annelerin soğan kabuğunu kullanması önerilmiyor.
Ay Bunu Beğendi.
__________________
‘Nasılsa inanmak istediklerine inanacaklar. O yüzden kendin ol.’

Standart Cevap: Bunu Okuduktan Sonra Soğan Kabuklarını Atmayacaksınız! #2
Üyelik Tarihi: 23 Ağustos 2017
Nereden: İstanbul
Mesajlar: 8.710
Aldığı Beğeni: 1608
Beğendikleri: 1148
09 Kasım 2019 , 10:37
Alıntı ile Cevapla
Daha fazla yazi gorebilmek icin UYE OLmalisin.
Çok şükür hiçbiri yok. O kokuyla saklamam mümkün değildi zaten, çöpe devam.
__________________
Alıntı: siLex Nickli Üyeden Alıntı
Kökeni genetik olan şeyleri farmasötik yöntemler kullanarak banlamak ne demek bilir misiniz?
Nerden anlayacaksınız siz cahiller.
Alıntı: Alavarez Nickli Üyeden Alıntı
Başak sende aradığım kürt mizahı var.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Standart Cevap: Bunu Okuduktan Sonra Soğan Kabuklarını Atmayacaksınız! #3
Üyelik Tarihi: 25 Mart 2018
Mesajlar: 3.626
Aldığı Beğeni: 103
Beğendikleri: 23
09 Kasım 2019 , 12:38
Alıntı ile Cevapla
Daha fazla yazi gorebilmek icin UYE OLmalisin.
Olabilir ama soğan kabuğu yenilebilir bir şey değil.
__________________
................................................ Sen hayata olumlu bakarsan, hayat'ta sana olumlu bakar ................................................

Standart Cevap: Bunu Okuduktan Sonra Soğan Kabuklarını Atmayacaksınız! #4
Üyelik Tarihi: 01 Mayıs 2014
Mesajlar: 10.462
Aldığı Beğeni: 242
Beğendikleri: 184
09 Kasım 2019 , 12:49
Alıntı ile Cevapla
Daha fazla yazi gorebilmek icin UYE OLmalisin.
Çok ince olan kahverengimsi dış kabuğuyla yumurta haşlayın. p Küçükken yapardım.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



Nihil Novi Sub Sole

Standart Cevap: Bunu Okuduktan Sonra Soğan Kabuklarını Atmayacaksınız! #5
Üyelik Tarihi: 23 Nisan 2019
Nereden: Gotham
IRC Sunucusu: www.sohbet.Net
Web Adresi: www.okeyat.com
Mesajlar: 8.582
Aldığı Beğeni: 4541
Beğendikleri: 5492
09 Kasım 2019 , 16:09
Alıntı ile Cevapla
Daha fazla yazi gorebilmek icin UYE OLmalisin.
Bir komşumuz devamli yapardı
Bir kez ikram etti

Bardaği dudağiniza 30 cm uzakta tutarken genzinize giden bir soğan kokusu oluşuyor
__________________
Şuraya özlü söz


Biraz da buraya

son olarak buraya da bır özlü söz

Başimiz Göğe erdi Laf sokunca

Standart Cevap: Bunu Okuduktan Sonra Soğan Kabuklarını Atmayacaksınız! #6
Üyelik Tarihi: 26 Temmuz 2015
Web Adresi: www.dongusel.net
Mesajlar: 4.608
Aldığı Beğeni: 316
Beğendikleri: 384
09 Kasım 2019 , 16:20
Alıntı ile Cevapla
Daha fazla yazi gorebilmek icin UYE OLmalisin.
sinekten yağ çıkarabilecek karakterdeki teyzeme bu haberi söyleyeyim. ondan başkası bununla uğraşmaz.d
Cigdem Bunu Beğendi.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



« Önceki Konu Sonraki Konu »

Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj
aRMiNa
İlahi Dinler
4
11 Ağustos 2019 02:04
AlpereN
Osmanlı Tarihi
0
06 Haziran 2019 16:39
Ay
Edebiyat Kulübü
0
14 Mayıs 2019 15:45
aRMiNa
İlmihal
65
03 Ağustos 2017 18:06
aRMiNa
Peygamberlerimiz
48
18 Temmuz 2014 01:33