Neler yeni
IRCForumları - IRC ve mIRC Yardım ve Destek Platformu

MaxiForum.Net Sizlere Instagram, Facebook, YouTube, Twitter başta olmak üzere bir çok sosyal medya alanında destek hizmeti sunar, ve yoğun ilgi gören webmaster konularını ele alır. Aynı zamanda da hızlı ve güvenilir bir şekilde ticaret yapma imkanı sağlar.Forumun hiçbir alanında üyelik zorunlu değildir.Yinede dilerseniz bize katılabilirsiniz.

Ali Nazik Tarifi

EFTELYA

Çok Aktif Üye
Yönetici
Katılım
30 Eki 2014
Mesajlar
16,580
Puanları
93
Konum
Kapadokya
Tepkime puanı
1,112


Malzemeler

1 dişsarımsak
250 gr***uşbaşı et (küçük doğranmış-et yerine kıymada kullanabilirsiniz)
50 gramtereyağı
1 yemek kaşığıbiber salçası
1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
1 çay kaşığıtuz

Patlıcanlı karışım için:
3 adetközlenmiş patlıcan
1 çay kaşığıtuz
1 kasesarımsaklı yoğurt

Alinazik Tarifinin Püf Noktası

Patlıcanlarınıza bıçak yardımıyla minik delikler açarak fırında ya da ocak üzerinde közleyin. Kabuklarını daha kolay soyabilmek adına henüz sıcakken bir kabın içine alın ve kabın kapağını kapatın. Bu şekilde 5-10 bırakın. Terleyecek ve daha kolay soyulacaktır. Etinizi kısık ateşte suyunu salana kadar ağır ağır pişirin ve yumuşacık olmasını sağlayın. Yoğurdun üzerine etleri çok sıcakken aktarmama özen gösterin. Çok sıcak et, yoğurdun sulanmasına neden olacak ve yemeğinizin tadını etkileyecektir.
Yapılışı

Tereyağını derin bir tavanın içine alın. Sarımsağı ilave ederek hafifçe soteleyin

Ardından minik doğranmış kuşbaşı etleri ekleyerek karıştırın, kapağını kapatıp 6-7 dakika kısık ateşte suyunu salıp pişene kadar bırakın.

Piştikten sonra salça, toz kırmızı biber ve tuz ekleyerek tatlandırın ve ocaktan alın.

Közlenmiş patlıcanları kesme tahtasının üzerinde keskin bir bıçak yardımıyla dövün. Dövme aşamasında üzerine hafifçe tuz atın.

İyice ezildiklerinde sarımsaklı yoğurt ile bir kasenin içinde birleştirin ve güzelce karıştırın.

Servis tabağının içerisine yoğurtlu patlıcanlı karışımı alın. Ortasını çukurlaştırın.

Hazırladığınız etleri de üzerine yerleştirin. Sosunu ilave ederek servis edin.
Alinazik Tarifinin Servis Önerisi
Üzerine toz kırmızı biber ve tereyağından hazırladığınız bir sos dökerek servis edebilirsiniz. Sarımsaklı yoğurdu hazırlarken süzme yoğurtta kullanabilirsiniz. Üzerine ince kıyılmış maydanoz da ilave ettiniz mi şahane bir görüntü elde edeceksiniz.
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst