sohbet odaları

Bunu Okuduktan Sonra Soğan Kabuklarını Atmayacaksınız!

VERA

Gümüş Üye
Katılım
17 Ekim 2014
Mesajlar
5,926
Puanları
93
Tepkime puanı
745
Soğan, göğsünüzü gere gere sofraya koyduğunuz yemeklerin, herkesten sakladığınız en kral tariflerin ayrılmaz bir parçası! Büyük bir hata sonucu bugüne kadar çöpe attığınız soğan kabuklarının faydalarından haberiniz var mı?

Araştırmalar, soğanın kahverengi dış kabuğunun antioksidan, lif ve flavanoid bakımından zengin olduğunu gösteriyor. Soğanın dış kabuğu bu özellikleriyle cilt sağlığı bakımından eşsiz bir kaynak.

Damar tıkanıklığı ve hipertansiyon sorununuz varsa…



Bundan sonra soğan kabuklarını daha bir özenle saklamalısınız. Soğan kabuğu içeriğindeki kuersetin sayesinde damar tıkanıklığını ve hipertansiyonu azaltıcı etkiye sahip. Bunların yanı sıra, soğan kabuğu kanser önleyici, antibakteriyel ve anti mantar bileşenler bakımından da oldukça zengin.

Beslenmenizde soğan kabuğuna yer vermek aşağıdaki hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor:
Kalp ve damar hastalıkları (kardiyovasküler hastalıklar)

Kolon kanseri

Obezite

Tip 2 diyabet

Sindirim sistemi problemleri
Kan akışınızı düzenleyecek bir çaya ne dersiniz?


Hazırlanışı oldukça zahmetsiz olan bu çay, aynı zamanda harika bir detoks içeceğidir. Biriktirdiğiniz soğan kabuklarını cam bir kavanoza koyun. Çayınıza koyacağınız kadar soğan kabuğunu kavanozdan alıp kaseye yerleştirin ve üstüne kaynamış su ekleyin. Kasenin üzerini kapatıp 15 dakika bekleyin. Bu sürede soğan kabukları suyu emecek. 15 dakika sonra çayınızı süzdükten sonra içebilirsiniz. Maksimum etki için yatmadan önce içilmesi öneriliyor.

Soğan kabukları yemeklerde nasıl kullanılır?


Soğan kabuğunu doğrudan yemek pek iştah açıcı olmadığı için çorbalarınızda veya yemeklerinizde kullanmak en güzeli. Yıkadığınız soğan kabuklarını ufak parçalar halinde atıp yiyerek veya büyük parçalar halinde atıp daha sonra içinden çıkartarak kullanabilirsiniz.

Besin değeri yüksek lifler kanserle savaşıyor




Soğan kabuğunun içerdiği yüksek lifler takviye edici gıda olarak paha biçilemez. Bu lifler, bağırsaklarda biriken toksinin atılmasına yardımcı olarak, vücudun pH dengesinin düzenlenmesine yardımcı oluyor. Toksinlerden arınmış bağırsaklarda tümör hücrelerinin oluşumu ve gelişimi önleniyor. Ancak, hamile kadınların ve emziren annelerin soğan kabuğunu kullanması önerilmiyor.​
 

Başak

Altın üye
Katılım
23 Ağustos 2017
Mesajlar
9,827
Puanları
93
Tepkime puanı
2,611
Çok şükür hiçbiri yok. O kokuyla saklamam mümkün değildi zaten, çöpe devam.
 

ismail89

Bronz Üye
Katılım
25 Mart 2018
Mesajlar
4,860
Puanları
63
Yaş
30
Tepkime puanı
253
Olabilir ama soğan kabuğu yenilebilir bir şey değil.
 

Eru

Platin Üye
Katılım
1 Mayıs 2014
Mesajlar
12,756
Puanları
93
Tepkime puanı
814
Çok ince olan kahverengimsi dış kabuğuyla yumurta haşlayın. :pp Küçükken yapardım.
 

Chen

Özel Üye
Katılım
17 Eylül 2013
Mesajlar
13,160
Puanları
93
Konum
Gotham
Tepkime puanı
6,180
Bir komşumuz devamli yapardı
Bir kez ikram etti

Bardaği dudağiniza 30 cm uzakta tutarken genzinize giden bir soğan kokusu oluşuyor
 

döngüsel

Gümüş Üye
Katılım
26 Temmuz 2015
Mesajlar
5,383
Puanları
93
Tepkime puanı
674
sinekten yağ çıkarabilecek karakterdeki teyzeme bu haberi söyleyeyim. ondan başkası bununla uğraşmaz.d
 

Şuanda Bu Konuyu Görüntüleyenler (Kayıtlı: 0, Misafir: 1)

Üst