İş hayatında kadınların karşılaştığı problemler?

Kurt

Platin Üye
Çalışma hayatında kadınlarımızın karşılaştığı problemler nelerdir?
Çalışan üyelerimiz sıralayabilir mi?

Klaus

Farklının Farkını Farklılar Fark Eder
Elmas Üye
bu sicakta çalışanlara sabır diliyorum cidden.

W

Elmas Üye
Hamilelik suresi veya izni hesap edilerek bazen hak edilen yetki verilmiyor.

Lefty

Yönetici
Board Admin
Erkeklerin çoğunlukta olduğu bir ortamda, kadının başarısı pek takdir edilmeyebiliyor ancak bu her erkek açısından geçerli değil elbette...

İlk iş yaşamına adım attığım zamanlarda çok zorluk çıkartanlar olmuştu ancak açıkçası kadın yöneticiler daha fazla sorun yaratıyordu.

Başarılı olmanı takdir edecek yetkinlikte insanlar ile çalışmıyorsan ve bireysel başarı konusunda kompleksli insanlara denk gelirsen işin çok zor olabiliyor.

Kurumsal firmalarda daha az sorun yaşanıyor ve sen işini doğru yaptıkça engel çıkartanlar da yok olmaya başlıyorlar.:)

Nef'

Altın Üye
bir kere ciddi bir haksızlığa uğramıştım, o da kadın olduğum içindi..şimdiki aklım olsa yıkardım orayı ama daha çook tecrübesizdim iş hayatında..kolay harcıyorlar maalesef..

Larien

Elmas Üye
pozitif ayrımcılık diyeceğim ama garip kaçacak. dur açayım biraz. anne olan kadın çalışanlara bazı konularda kolaylık sağlanması. süt izni, doğum izni gibi yasal haklarından bahsetmiyorum. misal, çocuğu kendisinden erken çıkıyor diye daha erken çıkmasına izin verilmesi. ve bunun bir rutin haline gelebilmesi.

yönetim kadrolarında kadın yöneticilerin azlığı. yönetici kadrolarının liyakat konusunda fark olmasa da daha çok erkeklere tahsis edilmesi.

bunlar da benim gözlemlediklerim. genelleme değildir.

Sirius

Özel Üye
Sadece işverenden iş hayatından kaynaklı değil.
Kadınsın evlisin 2 çocuğun var ve çalışıyorsun. İşe git , yemek yap , çocuklara bak, temizlik yap, ve bu kadar şeyden sonra kendine zaman ayırıp dinlenmeye çalış. Hep bi koşturmaca
Sonra diyorlar ki kadınlar daha hemen yaşlanıyor

Lefty

Yönetici
Board Admin
Eşini çalıştırmak istemeyen erkekler bu başlıkta yazılan sorunları öğrenip de bahane olarak sunmaz umarım.:)

Lefty

Yönetici
Board Admin
Çapkın patronlar ;d
Sadece işveren ya da yönetici mi? İş arkadaşları da problem yaratabiliyor ancak bu durumlar kadınları yıldıran bir etken olmamalıdır.

Üst düzey yetkili asılırsa zaten o işte devam etme şansın da kalmıyor.

Kurt

Platin Üye
İlk defa kadınlar , açtığım bir konuya dislike atıp linç etmediler beni.

• Haha
Tepkiler: W

crimethink

Üye
Bu iş zorluklarının kadın-erkek ayrımı yapılmaksızın herkesin karşılaştığı durumlar.
Kariyer ve başarılı olmak için çözüm odaklı olup aşmak lazım.

Fernando

yıkıntılar nesnel değil.
Emektar Üye
sarkıntılık eden dangalaklardır herhalde en büyük problemleri.
veya patron da kadınsa ve ondan da güzelseniz ooof.
yandınız gitti :/

Morfinyus

Emektar Üye
Evliyseniz işe alımlarda "aa çocuk yaparsın sen" diyerek işe alınmaması.. Şu anki işimi bulan kadar en az 10 görüşmem böyle sonlanmıştı.
Hadsizler..

Klaus

Farklının Farkını Farklılar Fark Eder
Elmas Üye
Kadinlar genelde pc basinda oturup çalışıyorlar erkeklerin 10 da 1 i kadar zor işte calistiklarini düşünmüyorum

benim bi arkadaşım var sabah 9;30 is basi yapio aksam 4:30 da paydos yapiolar pc basinda calisio masa başı dioki cok zorlaniyorum çalışırken calismak gerçekten zormuş kadin arkadaşım bu arada hshshsshzhznznznnajsajajahhhaha sen sabır ver bana

Üst Alt