İşkembe (Karın) Dolması Tarifi

Özlem

Yönetici
Co Admin
Katılım
Ekim 30, 2014
Mesajlar
23,913
Puanları
93
Konum
Kapadokya
Tepkime puanı
3,253

Malzemeler

2 adet kuzu işkembe (temizlenmiş)
3 yemek kaşığı sirke
Yarım limon
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça

İç malzeme;

1 kuru soğan
1 adet domates
1/2 (yarım) demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı pirinç
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
Tuz

Yapılışı

Tencerede 3-4 litre su kaynatın. 1 çay kaşığı tuz atıp temizlenmiş işkembeleri içine atıp 3-4 dakika kaynatın.
Geniş bir kaba alın 3-4 su tekrar yıkayın. Son olarak üzerini geçecek kadar soğuk su koyup yarım limon suyu ve sirkeyi ekleyin. 4 saat kadar bekletin bu kötü kokusunu alacaktır.
İç malzemenin sebzelerini doğrayın. Diğer malzemeleri de ekleyerek harmanlayın.
İşkembeleri avuç içinden biraz daha büyük düzgün parçalara ayırın. Benim bir işkembeden 6 parça çıktı.
Her bir parçaya iç malzemeden koyup kenarlarından dikin
Tencereye dizin. 2 diş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı salçayı üzerlerine ekleyin.
Düdüklü tencerede 1 saat pişirin. Afiyet olsun.
 
Üst