sohbet odaları

Islak Pasta

Beste

Bronz Üye
Katılım
5 Mayıs 2019
Mesajlar
1,031
Puanları
63
Konum
Gökyüzü
Tepkime puanı
134
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı çekilmiş fındık
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
kreması için :

200 ml (1 küçük kutu) krema
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
ıslatmak için:

1 su bardağı süt
Süslemek için:

1 paket bitter çikolata
Yarım su bardağı çekilmiş fındık
Kekin Yapılışı:
İlk olarak yumurta ile şeker çırpılır şeker iyice eridiğinde diğer malzemeler de eklenir ve yağlanmış borcam ya da seramik kaba dökülüp 180 derece önceden ısıtılmış fırına verilir, 20 dakikaya yakın pişirilir. Kürdan yardımıyla piştiğini anlayabilirsiniz. Piştikten sonra fırından çıkarılarak ılımaya bırakılır. Keki sıcakken bir kaç yerinden kürdanla deliniz, Ilıdıktan sonra 1 su bardağı süt üzerine dökülür.

Kremasının Yapılışı:
Süt, şeker, un bir tencereye konur. Çırpıcı yardımıyla karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Daha sonra sıvı krema eklenir ve ocaktan alınır, ılındıktan sonra ıslatılmış kekin üzerine dökülür.

Süslemesi:
Buzdolabında dinlendirilmiş pasta servisten önce çekilmiş fındık ve rendelenmiş bitter çikolata ile süslenip ikram edilir.
 

Şuanda Bu Konuyu Görüntüleyenler (Kayıtlı: 0, Misafir: 2)

Üst