Kahveli Madeira Keki (portekiz)

Lima

Bronz Üye
Katılım
Mart 26, 2019
Mesajlar
1,451
Puanları
93
Konum
Bjk...
Tepkime puanı
748
Gereçler:
200 gr un
Bir tutam tuz
Bir çay kaşığı kabartma tozu
125 gr tereyağı ya da margarin
2 yumurta, çırpılacak
3 yemek kaşığı süt
3 çorba kaşığı granül kahve (klasik)
Ağaç kavunu kabuğu

15 cm. çapındaki kek kalıbını yağlayın ve dibini yağlanmış yağlı kağıtla kaplayın. Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Hafif ve yumuşak olana dek tereyağı ya da margarin ve şekeri karıştırın. Yumurtaları çırparak yavaş yavaş ekleyin. Unu yedirip, yoğurttan biraz daha katı kıvama gelene dek süt ile karıştırılmış granül kahveyi ekleyin. Kalıba boşaltıp, 1 saat ya da kabarıp açık kahverengi olana dek pişirin. 30 dakika sonra fırını açarak tam ortasına bir dilim ağaç kavunu kabuğunu yerleştirin. 5 dakika kalıpta beklettikten sonra, kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

NOT: Ağaç kavununu baharatçılardan sağlayabilirsiniz.
 
Üst