Karpatka Tarifi (Polonya’nın Meşhur Pastası)

Özlem

Yönetici
Co Admin
Katılım
Ekim 30, 2014
Mesajlar
22,567
Puanları
93
Konum
Kapadokya
Tepkime puanı
2,681

Malzemeler

Hamuru için;

Yarım tereyağı (125 gr)
1 su bardağı su
1 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
4 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu

Kreması için;

2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1. 5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
2 paket vanilya
125 gr tereyağı

Üzerine;

Pudra şekeri

Yapılışı

Merhaba. Kar yağmış dağları temsil eden, Polonya’da yapılan dünyaca bilenen bir pasta Karpatra. Çok sayıda yumurta ile yapılıyor ama ben daha az yumurta kullanarak yapıyorum. Lezzeti Harika mutlaka deneyin ☺️

Kremasını hazırlayalım önce; Vanilya ve tereyağı hariç hepsini karıştırıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıyoruz.
Sıcakken vanilyaları ekleyip karıştırıyoruz.
Tamamen soğuyunca oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ekleyip çırpıyoruz.
Hamuru için tencereye su, margarin ve tuz konularak kaynayıp erimesini bekliyoruz.
Unu ilave edip iyice yediriyoruz. Birkaç kez karıştırınca helva kıvamına gelecek.
Ocaktan alıp tamamen soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan karışıma kabartma tozunu ve yumurtaları tek tek ilave ederek mikserle çırpıyoruz (yumurtaların hepsini birden kırmayacağız tek tek karışıma yedirmek önemli).
Fırını 165 derecede iyice ısıtıyoruz.
Hamurun yarısını kelepçeli kalıpta ya da normal tepsideyaklaşık35 dakika pişiriyoruz.
İkinci hamuru da yine aynı şekilde pişiriyoruz.
Soğuyunca ilk katı kalıba tekrar alıp kremayı döküyoruz. İkinci parçayı da koyup dolapta en az iki saat bekletiyoruz. Pudra şekeri serpip dilimleyerek servis ediyoruz.
 
Üst