Neler yeni
IRCForumları - IRC ve mIRC Yardım ve Destek Platformu

MaxiForum.Net Sizlere Instagram, Facebook, YouTube, Twitter başta olmak üzere bir çok sosyal medya alanında destek hizmeti sunar, ve yoğun ilgi gören webmaster konularını ele alır. Aynı zamanda da hızlı ve güvenilir bir şekilde ticaret yapma imkanı sağlar.Forumun hiçbir alanında üyelik zorunlu değildir.Yinede dilerseniz bize katılabilirsiniz.

Kıymalı Sandal Sefası

EFTELYA

Çok Aktif Üye
Yönetici
Katılım
30 Eki 2014
Mesajlar
16,580
Puanları
93
Konum
Kapadokya
Tepkime puanı
1,112





Malzemeler

5 adet orta boy kabak
250 gr kıyma sıvı yağ
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber
İsteğe göre dereotu

Üzeri için;

Kaşar peynir rendesi

Beşamel sos için;

1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı ılık süt
Tuz

Sandalların dibine dökmek için;

Yarım çay bardağı su
Kabakları haşlamak için su



Yapılışı



Geçelim tarife kabakları yıkıyoruz. Baş kısımlarını kesip ortadan ikiye kesiyoruz. Tatlı kaşığı ile içlerini çıkartıyoruz. Resimde yaptığım gibi.
Sonra kaynar suda 8 dakika kadar haşlıyoruz.
Daha sonra haşlanan yumuşayan kabakları sıcak sudan çıkartıp borcama diziyoruz.
Geçelim kıymalı içe kıymayı tavaya katıyoruz.
Suyunu çekince biraz sıvı yağ ekliyoruz.
Biraz daha kavurduktan sonra minik minik doğradığımız soğanları ekliyoruz.
Soğanlar da kavrulduktan sonra salçayı ekliyoruz.
Üzerine rendelediğimiz sarımsak ve domatesi ekleyip özleşene kadar pişiriyoruz.
Altını kapatmaya yakın tuzunu ve baharatlarını ekliyoruz.
Dereotu seviyorsanız ekleyebilirsiniz.
Yaptığımız içten kabakların içine eşit şekil de paylaştırıyoruz.
Geçelim beşamel sosa, yağı tencereye katıyoruz.
Eridikten sonra unu ekleyip rengi dönene kadar kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Rengi döndükten sonra ılık sütü ekleyip hızlı bir şekil de karıştırarak topaklanmasını önlüyoruz.
Altını kısıp iki dakika sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Yaptığımız sosuna kıymalı harcın üzerine eşit şekilde paylaştırıyoruz.
Yarım çay bardağı suyu da diplerine döküp 200 derecede 10 dakika pişiriyoruz.
On dakika sonun da fırından çıkarıp rendelediğimiz kaşar peynirlerini üzerilerine serpiyoruz.
Kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişiriyoruz...Afiyet olsun.
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst