Orhan Gencebay

Süreyya

Ego sum Principium mundi et finis seaculorum.
Elmas Üye
Orhan Gencebay'i ilk dinledigimde sanirim 10 veya 11 yasimdaydim.Nerden girdi o an kulagima hatirlamiyorum ama bizim evde dinlenmedigini iyi biliyorum.Ses kulagimda kalmis olacak ki,bir arkadasim var,o siralar sirilsklam asik ve kaset calarda Orhan dinliyor.Evet o zamanlar yas 14 15 ve bizim kaset calarlarimiz vardi.Kaset bittiginde kapagi acip kaseti cikarip cevirdikten sonra kaseti tekrar calara sokup diger tarafini dinlerdik.Güzel günlerdi.
Neyse bu arkadas bunu dinliyor ses tanidik ama kim oldugunu sonradan ögreniyorum.O gün arkadasim Seven ölümsüzdür Leyla sarkisini yasiyor resmen.O albümü ben de aldim sonra.
Ne yasadik bilmiyorum ama Aşk in yüzünden Orhan bey'e bagimlilik yapmadim.Anlayamadigim bir tinsellik var eserlerinde.Cekiyor beni.
O günden bu günden yana Orhan Gencebay vazgecilmezlerimin arasindadir.Hemen hemen tüm sarkilarini ezbere bilirim.
Bir flörtözüm onu dinlememi yadirgadi sonra da ben kendimi yadirgadim Orhan bey dinleyenini yadirgayan biri ile flört halimde olusumu mesela.Olacak is deil arkadaslar.Bitti o macera tabi de iste yani garip.Düsnüyorum da,bir flörtözümde MJ e laf atmisti.Ay ost köpek.Hep bir bi müzik zevkim baltalanmaya calisilmis kadersiz ben ya.
Bana göre Orhan bey yorumculugu disinda gercek bir müzik adami.Müzikten anliyor.Profesyonellik anlaminda.
Ne bilim bir Ferdi gibi aglatmiyor sarkilarinda mesela.
Derinlere gidiyorum dinleyince.
Sözler cok güzel pek cogunda..Sarkilarin introlari ay bana birseyler oluyor dedirtiyor.
Cemal Şafii nin bircok eserini bestelrmiş güzel bir sentez olustuzmuslar ikisi.

Mesela bu;

https://m.youtube.com/watch?v=gTzMASO0V0U

Dinledikce paylasirim zahar.

Kurt

Platin Üye
Aklım takıldı yeşil gözlerine!

Süreyya

Elmas Üye
Akil adam siyaset gibi işlere girmeseydi iyiydi.

Nicocum.
Bu tutum faşist bir zihniyet.
Sanatini degerlendirseydin keske.
Mesela Selda Bagcan Allahina kadar solcu ben kominist degilim hatta bir cok bu konu hakkinda ödev yapip hocalarimin kafasini agritmisimdir,sosyalizm ile komunizmin ayri siyasi hareket olduklarina hatta komunizmin siyasi, sosyalizmin ise merhameti bir ayak oldugunu neysee konumuz bu degil..
Ama Selda hanimin sarkilarini dinlerim cünki güzel icra ediyor sanatini.

Can Yücel
Nazim Hikmet benim icin önce sanatci kisilikleri ile fikrime gelirler..

Siyaset görüsü icin baska konu acabiliriz :gtw:

Nicomedia

Gümüş Üye
Nicocum.
Bu tutum faşist bir zihniyet.
Sanatini degerlendirseydin keske.
Mesela Selda Bagcan Allahina kadar solcu ben kominist degilim hatta bir cok bu konu hakkinda ödev yapip hocalarimin kafasini agritmisimdir,sosyalizm ile komunizmin ayri siyasi hareket olduklarina hatta komunizmin siyasi, sosyalizmin ise merhameti bir ayak oldugunu neysee konumuz bu degil..
Ama Selda hanimin sarkilarini dinlerim cünki güzel icra ediyor sanatini.

Can Yücel
Nazim Hikmet benim icin önce sanatci kisilikleri ile fikrime gelirler..

Siyaset görüsü icin baska konu acabiliriz :gtw:

Siyaset olayına girmeseydi iyiydi demişim zaten.
Demek ki siyaset olayına bulaşmadan önce seviyordum.
Siyasete girerek benim gözümdeki sanatçı itibarını da kaybetti.

Dolunay

Altın Üye
Hemserimdir
Şarkılarıyla büyüdük memlekette
Arabesk severiz dinleriz
Bir teselli verir mi bilmem ama daha güzel bir dünya için batsın bu dünya

Favela

Gümüş Üye
Türkiyenin yetiştirdiği en büyük bestekârlardan biridir. Orası aşikâr. Çünkü bu adamın şarkılarını Almanya, İngiltere, Fransa kısacası bütün Avrupa ülkeleri incelemiş, senfoni orkestralarında çalmıştır. Diğer "baba"lar gibi bayık, paspal bir yolu seçmemiştir. Kendisi zaten "ben halk müziği yapıyorum" demiştir her zaman. Yaşadığı her dönemde iktidarlara yakınlığı her zaman bir kesimi rahatsız etmiştir. Ancak buna da şöyle bir açıklaması var, biraz absürd gelse de; "İktidarı kim seçiyor? Halk. Halkımın seçtiğinin yanında olmak da benim görevimdir ehehe" (ehehe yoktu pardon) şeklinde. Bu yüzden son dönemde benim nazarımda eksiye doğru gitmektedir. Çünkü biz Orhan Abi'yi dozerlerin karşısına oturan adam olarak bildik. Şimdiyse dozeri süren adama evriliyor. Can sıkıcı kısmı da o değil mi?

https://www.youtube.com/watch?v=g-aqlCiT6LA

Bitmeyecek abi, bitmeyecek dertlerimiz. Sanatçı olmak iktidara yakın olmak demek değil, muhalefet olmaktır. Buradaki "muhalefet" umarım dip boyası gelmiş otuz yaş üstü CHP seçmeninin yaptığı muhalefet olarak algılanmamıştır.

Canis Major

Gümüş Üye
Güzel çalıyor evet müzik dünyası için önemli karakter fakat sevmediğim bir kişiyi seven/saygı duyan/yanında olan birini asla sevemiyorum.

Sanatçıları sadece sanatı ile değerlendirdiğim vakit büyüdüğüm vakittir. Henüz büyümedim.

Stockholm Sendromu

Özel Üye
Siyasi duruşu ister istemez antipati oluşturuyor ama dinlemesini seviyorum. Süreyya'nın aksine bizim evde çalıyordu. Hangi yaşlardaydım bilmiyorum ama kasetlerinin alfabetik sıraya göre dizildiğini, haftada 2-3 kez kasetlerin tozunun alındığını dün gibi anımsıyorum. Hangi en iyisi, en sevdiğin şarkısı derseniz şudur diyemem ama dinlemekten aşırı keyif aldığım şarkılarından birini iliştirebilirim. Arabesk hep dramatik olacak değil ya.

https://www.youtube.com/watch?v=idKxwfwhsFo

Son düzenleme:

ismail89

Altın Üye
Askerdeyken bulaştı bana. Asker arkadaşlarım dinlerdi. Sesi hoş.

Mastor

Quid est veritas?
Elmas Üye
ARKADAŞLAR, HAZIR MIYIZ? -SEN DİNLEME 3 HARFLİ...-

https://www.youtube.com/watch?v=nkw4l6GGbaw

dertliyiz be kahpe dünya...

feza

Üye
orhan müslüm ferdi ve türevlerini oldu olası sevmeyen tek ben olamam heralde. insani karanliga surukleyenlere sanatci, yaptıklarına sanat demek cok sacma.

Süreyya

Elmas Üye
Girişe gel.
Nerden bileceksiniz?Sokrates dinleseydi sunu derdi;Oida ouk eidos.
Hos dinlemeden de demis Sokrates, ki Generalus Maximus Bu dünyada ne yaparsak,sonsuzlukta yanki yapar diye mirildanirken paralel zamanlardan Sokrates ve Orhan bey bir yerlerde cakismis olmalilar.
Bakis acisi güzelim,bakis acisi...

https://m.youtube.com/watch?v=pqUNmtRummA

Üst Alt