Orhan Gencebay'i ilk dinledigimde sanirim 10 veya 11 yasimdaydim.Nerden girdi o an kulagima hatirlamiyorum ama bizim evde dinlenmedigini iyi biliyorum.Ses kulagimda kalmis olacak ki,bir arkadasim var,o siralar sirilsklam asik ve kaset calarda Orhan dinliyor.Evet o zamanlar yas 14 15 ve bizim kaset calarlarimiz vardi.Kaset bittiginde kapagi acip kaseti cikarip cevirdikten sonra kaseti tekrar calara sokup diger tarafini dinlerdik.Güzel günlerdi.
Neyse bu arkadas bunu dinliyor ses tanidik ama kim oldugunu sonradan ögreniyorum.O gün arkadasim Seven ölümsüzdür Leyla sarkisini yasiyor resmen.O albümü ben de aldim sonra.
Ne yasadik bilmiyorum ama Aşk in yüzünden Orhan bey'e bagimlilik yapmadim.Anlayamadigim bir tinsellik var eserlerinde.Cekiyor beni.
O günden bu günden yana Orhan Gencebay vazgecilmezlerimin arasindadir.Hemen hemen tüm sarkilarini ezbere bilirim.
Bir flörtözüm onu dinlememi yadirgadi sonra da ben kendimi yadirgadim Orhan bey dinleyenini yadirgayan biri ile flört halimde olusumu mesela.Olacak is deil arkadaslar.Bitti o macera tabi de iste yani garip.Düsnüyorum da,bir flörtözümde MJ e laf atmisti.Ay ost köpek.Hep bir bi müzik zevkim baltalanmaya calisilmis kadersiz ben ya.
Bana göre Orhan bey yorumculugu disinda gercek bir müzik adami.Müzikten anliyor.Profesyonellik anlaminda.
Ne bilim bir Ferdi gibi aglatmiyor sarkilarinda mesela.
Derinlere gidiyorum dinleyince.
Sözler cok güzel pek cogunda..Sarkilarin introlari ay bana birseyler oluyor dedirtiyor.
Cemal Şafii nin bircok eserini bestelrmiş güzel bir sentez olustuzmuslar ikisi.
Mesela bu;
https://m.youtube.com/watch?v=gTzMASO0V0U
Dinledikce paylasirim zahar.
Neyse bu arkadas bunu dinliyor ses tanidik ama kim oldugunu sonradan ögreniyorum.O gün arkadasim Seven ölümsüzdür Leyla sarkisini yasiyor resmen.O albümü ben de aldim sonra.
Ne yasadik bilmiyorum ama Aşk in yüzünden Orhan bey'e bagimlilik yapmadim.Anlayamadigim bir tinsellik var eserlerinde.Cekiyor beni.
O günden bu günden yana Orhan Gencebay vazgecilmezlerimin arasindadir.Hemen hemen tüm sarkilarini ezbere bilirim.
Bir flörtözüm onu dinlememi yadirgadi sonra da ben kendimi yadirgadim Orhan bey dinleyenini yadirgayan biri ile flört halimde olusumu mesela.Olacak is deil arkadaslar.Bitti o macera tabi de iste yani garip.Düsnüyorum da,bir flörtözümde MJ e laf atmisti.Ay ost köpek.Hep bir bi müzik zevkim baltalanmaya calisilmis kadersiz ben ya.
Bana göre Orhan bey yorumculugu disinda gercek bir müzik adami.Müzikten anliyor.Profesyonellik anlaminda.
Ne bilim bir Ferdi gibi aglatmiyor sarkilarinda mesela.
Derinlere gidiyorum dinleyince.
Sözler cok güzel pek cogunda..Sarkilarin introlari ay bana birseyler oluyor dedirtiyor.
Cemal Şafii nin bircok eserini bestelrmiş güzel bir sentez olustuzmuslar ikisi.
Mesela bu;
https://m.youtube.com/watch?v=gTzMASO0V0U
Dinledikce paylasirim zahar.