Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Yapılır

EFTELYA

Yönetici
Co Admin
Mesajlar
25,356
Puanları
353
Konum
Cappadocia/Kayseri
Tepkime puanı
4,184

Malzemeler
3 tane orta boy kereviz
-1 tane patates
-1 tane kuru soğan
-½ çay bardağı su
-½ çay bardağı zeytinyağı
-1 tane havuç
-2 bardak portakal suyu
-½ kaşık tuz
-½ kaşık şeker
Yapılışı

Öncelikle kerevizleri soyun ve dilimleyin. Daha sonra limonlu suyun içine koyarak kararmasını önleyin. Patatesleri de soyup dilimleyin. Bir tencerenin içine zeytinyağını alın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanları koyun ve yarım bardak suyu ekleyin. Soğanları yumuşayıncaya kadar pişirin. Havuçları dilediğiniz şekilde doğrayıp tencereye ekleyin. Daha sonra kereviz ve patatesleri de ekleyin. Dilerseniz kerevizin yapraklarını da ekleyebilirsiniz. Daha sonra portakal suyunu ve baharatlarını ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Soğuk olarak servis edebilirsiniz.​
 
Üst Alt