Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Yapılır

Özlem

Yönetici
Co Admin
Katılım
Ekim 30, 2014
Mesajlar
23,913
Puanları
93
Konum
Kapadokya
Tepkime puanı
3,253

Malzemeler
3 tane orta boy kereviz
-1 tane patates
-1 tane kuru soğan
-½ çay bardağı su
-½ çay bardağı zeytinyağı
-1 tane havuç
-2 bardak portakal suyu
-½ kaşık tuz
-½ kaşık şeker
Yapılışı

Öncelikle kerevizleri soyun ve dilimleyin. Daha sonra limonlu suyun içine koyarak kararmasını önleyin. Patatesleri de soyup dilimleyin. Bir tencerenin içine zeytinyağını alın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanları koyun ve yarım bardak suyu ekleyin. Soğanları yumuşayıncaya kadar pişirin. Havuçları dilediğiniz şekilde doğrayıp tencereye ekleyin. Daha sonra kereviz ve patatesleri de ekleyin. Dilerseniz kerevizin yapraklarını da ekleyebilirsiniz. Daha sonra portakal suyunu ve baharatlarını ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Soğuk olarak servis edebilirsiniz.​
 
Üst