Şırdan Dolması Tarifi

Özlem

Yönetici
Co Admin
Katılım
Ekim 30, 2014
Mesajlar
23,913
Puanları
93
Konum
Kapadokya
Tepkime puanı
3,253




Malzemeler

4 adet şirdan
3 su bardağı pirinç
3 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı

İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır.
İyice temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır.
Soğanlar küçük küçük doğranır.
Pirinç ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.
Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur.
Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. 60 dakika pişirilir.
üzerine bolca kimyon dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.
 

Nicomedia

Gümüş Üye
Katılım
Haziran 14, 2013
Mesajlar
6,653
Puanları
93
Tepkime puanı
3,905
Gözüme resmen antrikot gibi gözüküyor.
Şu güzelliğe bakar mısınız?
 

Anna Karenina

Yılın EN’i
Katılım
Eylül 28, 2015
Mesajlar
17,428
Puanları
93
Tepkime puanı
13,208
skjh

nasil gormek istersen oyle gorursun...
 

Run

Exilium
Prens Üye
Katılım
Mart 26, 2019
Mesajlar
13,072
Puanları
93
Konum
Adana
Tepkime puanı
6,799
Yarmagül hanım hayret bu konuya gelmemiş, demek ki şırdan sevmiyor. Ama biz Adanalı insanlar bayılır.
 

Karma

Elmas Üye
Katılım
Eylül 7, 2015
Mesajlar
23,352
Puanları
93
Tepkime puanı
1,568
karnıyarık yapın
biber dolması yapın
bu ne arkadaş
 
Üst