Suyu az aç, uzun yaşa!

kamil0920

Yazar
Arkadaşlar yıllar önce söylemiştim tekrar etmek istiyorum: Ellerimizi yıkarken suyu bir kalemden daha İnce açarak yıkadığımızda daha iyi ve daha temiz yıkadığımızı biliyor musunuz? Biliyorsunuz mutlaka da buna dikkat ediyor musunuz? Bu sayede Su tasarrufu yapmış oluruz biraz daha dikkat! Su çok önemli ve Dünya Savaşı zaten su kaynakları yüzünden çıkıyor dikkat edin. Ben bir ara telegram'da olan sayfamda paylaşmıştım: Dünyadaki bilim adamları nükleer bombalarla ya da yapay zeka ile uğraşana kadar Suyu damıtma konusunda çaba gösterse İnanın bana geleceğimiz Çok daha uzun olur.

Plesk

Özel Üye
tasarruf iyidir de ben bu bireysel tasarruflarla bu sorunların önüne geçileceğini düşünmeyenlerdenim.

Lefty

Yönetici
Board Admin
Su tasarrufunu ciddiye almak gerekiyor ancak özellikle yaz aylarında, sıcak illerde bu hiç mümkün değil. Sabahtan akşama kadar defalarca duş almaktan tutun da bahçeler, parklar, teraslar sürekli yıkanıyor.

Kuraklık oldukça büyük bir tehlike ve her geçen sene risk daha da artıyor.

kamil0920

Yazar
Su tasarrufunu ciddiye almak gerekiyor ancak özellikle yaz aylarında, sıcak illerde bu hiç mümkün değil. Sabahtan akşama kadar defalarca duş almaktan tutun da bahçeler, parklar, teraslar sürekli yıkanıyor.

Kuraklık oldukça büyük bir tehlike ve her geçen sene risk daha da artıyor.
Güzel farkındalık oluşmuş, ama bu yetmez. Artık konuşup laf etmek yerine bu bilinci yaymak için eylem yapılmalı. Şöyle düşün; 85 milyon kişinin ayda 100lt su tasarrufu yapsa yılda kaç ton su sağlar? Verimli arazilerin olduğu yerlerde kavak, söğüt vb toprağın suyunu çektoprağın suyunu çok emen ağaçların dikilmemesi gibi önlemler olabilir mesela. Çünkü susuzluk başta toprağı toprak tarımı tarım Hayati etkiler. Böyle küçük örnekler vermek her zaman daha iyidir bana göre.

Lefty

Yönetici
Board Admin
Güzel farkındalık oluşmuş, ama bu yetmez. Artık konuşup laf etmek yerine bu bilinci yaymak için eylem yapılmalı. Şöyle düşün; 85 milyon kişinin ayda 100lt su tasarrufu yapsa yılda kaç ton su sağlar? Verimli arazilerin olduğu yerlerde kavak, söğüt vb toprağın suyunu çektoprağın suyunu çok emen ağaçların dikilmemesi gibi önlemler olabilir mesela. Çünkü susuzluk başta toprağı toprak tarımı tarım Hayati etkiler. Böyle küçük örnekler vermek her zaman daha iyidir bana göre.

Ülke bazında farkındalık yaratılması gerekiyor yoksa her geçen gün artan bunaltıcı sıcaklar nedeni ile insanlar çok daha fazla su tüketir hale geldiler ve bir bakıma da mecbur kalıyorlar. Aşırı sıcak illerde defalarca duş almadan ya da kısa programda da olsa sürekli çamaşır yıkamadan yaşamı devam ettirmek mümkün olmuyor.

kamil0920

Yazar
Ülke bazında farkındalık yaratılması gerekiyor yoksa her geçen gün artan bunaltıcı sıcaklar nedeni ile insanlar çok daha fazla su tüketir hale geldiler ve bir bakıma da mecbur kalıyorlar. Aşırı sıcak illerde defalarca duş almadan ya da kısa programda da olsa sürekli çamaşır yıkamadan yaşamı devam ettirmek mümkün olmuyor.
Kesinlikle bilinçlenmek gerekiyor değil mi Bu arada sadece sorunu dillendirmek de bir şey çözmüyor. bunu insanlarla anlatmak gerekiyor. Çok basit bir örnek verdim sadece el yıkarken yapacağımız ufacık bir hareket. Kimse bunun farkında bile olmaz ya da bir zorluğunu Yaşamaz ama düşünür müsün 85 milyon kişi böyle bir şey yaparsa hiç farkında olmadan Yoktan yere bir dünya suyumuz olur doğru mu? Sadece bunu bile kafalarını sokabilsen bir daha su kullanırlarken akıllarına mutlaka gelecektir.. saygılarımı sunuyorum seviliyorsunuz.

kamil0920

Yazar
İstanbul'un yetecek 4 aylık suyu kaldı diyorlar Bence daha az henüz Havalar iyice ısınıp Buharlaşma olayı başlamadı bile.

İnanna

Emektar Üye
Kamil abicim yine çok güzel bir noktaya değinmiş.

Bireysel su tasarrufu almak sizler için küçük bir başlangıç olarak görülse de ciddi anlamda bir adımdır. Özellikle su tasarruf aparatları sayesinde bile hem su tasarrufu ( ortalama bir musluk 14 litre su akıtır, su israfına engel olmak için takılan bu aparat sayesinde kullanılan su miktarı 5-7 litre 'ye kadar azaltılabiliyor.) hem de faturaların azalmasına sebep olacaktır. Türkiye'nin en büyük su israfı bizim "vahşi sulama" dediğimiz yöntemlerle tarım arazilerinin sulanmasıdır bunun içinde "damlama sistem" dediğimiz yöntemlere geçilmesi çiftçilerimizin bu konuda eğitilmesi ve bilgilendirilmesi en büyük aşamadır.
İklim değişikliği ile birlikte değişen yağış rejimleri, artan sıcaklıklar, değişen mevsim geçişleri birçok alanı etkilemekte, bu etki su yataklarımızın son yıllarda %60 'a varan oranlarda kurumasına da sebep olmaktadır. Küresel ölçekte alınması gereken tedbirlerle birlikte evlerimizde su tasarruf aparatları, enerji tasarrufu sağlayan elektrik/elektronik cihazların tercih edilmesi, araba yıkamada doldurma usulüyle yıkanması, duş sürelerinin kısaltılması, diş fırçalarken musluğun kapatılması gibi minimal uygulamalar bile litre bazında ciddi bir su tasarrufu sağlayacaktır.

Lefty

Yönetici
Board Admin
Kesinlikle bilinçlenmek gerekiyor değil mi Bu arada sadece sorunu dillendirmek de bir şey çözmüyor. bunu insanlarla anlatmak gerekiyor. Çok basit bir örnek verdim sadece el yıkarken yapacağımız ufacık bir hareket. Kimse bunun farkında bile olmaz ya da bir zorluğunu Yaşamaz ama düşünür müsün 85 milyon kişi böyle bir şey yaparsa hiç farkında olmadan Yoktan yere bir dünya suyumuz olur doğru mu? Sadece bunu bile kafalarını sokabilsen bir daha su kullanırlarken akıllarına mutlaka gelecektir.. saygılarımı sunuyorum seviliyorsunuz.
Farkındalık ve bilinçlenme ile sorunun daha da baş edilmez hale gelmesi önlenebilir ve aileden başlayıp okullarda da bu konuda eğitim verilmesi şarttır.
Kurumsal bazda yapılacaklar ise sözde kalmamalı ve takip edilmelidir.

Hayat koşulları küresel ısınmaya bağlı olarak çok zorlaşmaya başladı ve kuraklık / susuzluk ciddi bir tehlike yaratıyor. Öğle saatinde yolda yürünmez oldu ve her geçen sene durum daha da kötüye gidiyor.

Cilt kanseri, güneş lekesi, kalp hastalıkları, beyin kanaması v.s sıcaklık artışına bağlı, vaka olarak da artmaya başladı. Su kaynakları tükenirse kimsenin yaşayacak alanı da hayatı da kalmayacaktır.

Dilerim çabalar sonuç verir ve her kesimde farkındalık sağlanabilir.

kamil0920

Yazar
Konu başlığı Aklınızda değil mi. Eminim ya Sabahları ya da akşam yatmadan önce musluk başına geçtiğinizde aklınıza geleceğim. Unutma musluğu çok az açarak da yüzünü gayet iyi yıkayabiliyorsun ellerini çok daha iyi yıkıyorsun..!

kamil0920

Yazar
SU TASARRUFU ÖNEMLİ...Bıkmayacağım, hep yazacağım. Umulur ki aklında yer eden birileri olur... Arkadaşlar; ellerimizi yıkarken, suyu bir kalemden daha ince açtığımızda daha iyi yıkadığımızı biliyor musunuz? Su yaşamın kendisidir. 80 milyonluk bir ülkede herkes günde çok değil 1 litre su tasarrufu yapsa ne kadar tasarruf yapılır Bilginiz varmı? Dünyayı daha yaşanır bir halde bırakmak için şimdi tasarruf zamanı Saygılarımla Kamil0920_

Üst Alt