Neler yeni
IRCForumları - IRC ve mIRC Yardım ve Destek Platformu

MaxiForum.Net Sizlere Instagram, Facebook, YouTube, Twitter başta olmak üzere bir çok sosyal medya alanında destek hizmeti sunar, ve yoğun ilgi gören webmaster konularını ele alır. Aynı zamanda da hızlı ve güvenilir bir şekilde ticaret yapma imkanı sağlar.Forumun hiçbir alanında üyelik zorunlu değildir.Yinede dilerseniz bize katılabilirsiniz.

Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Esrar-ı Harabat

Çok Aktif Üye
Yönetici
Katılım
22 Ağu 2016
Mesajlar
8,311
Puanları
93
Konum
Esrar-ı Keyfiyet
Tepkime puanı
2,655
İç Harcı İçin:
3 yemek kaşığısıvı yağ
1 adetkuru soğan(piyazlık doğranmış)
3 adetçarliston biber
1 adetkırmızı kapya biber
300 gramtavuk göğsü(didiklenmiş)
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber

Krep İçin:
2 adetyumurta
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıun
1 çay kaşığıtuz
2 yemek kaşığısıvı yağ

Üzeri İçin:
1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
3 su bardağıbeşamel sos


Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir kasede yumurtaları iyice çırpın. Ardından süt, un, tuz ve sıvı yağ ekleyip karıştırın.

Krep tavasını ısıtın. Isınmış olan tavaya bir kepçe harç dökün ve tüm tavaya yayıp arkalı önlü pişirin.

İç harcı hazırlamak için, bir tavaya sıvı yağı ekleyin. Üzerine piyazlık doğradığınız kuru soğanları ekleyip kavurduktan sonra biberleri de ekleyin.

Didiklemiş olduğunuz tavukları, tuzu, karabiberi de ekledikten sonra karıştırmaya devam edin ve ocaktan alın.

Boş bir kaseye pişirmiş olduğunuz kreplerden birini yerleştirin. Üzerine iç harçtan ekleyip kapatın ve ters çevirip fırına dayanıklı bir fırın kabının içerisine yerleştirin.

Kreplerin üzerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peynirini ekledikten sonra 180 derece fırında, 25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
 

Benzer konular

Users Who Are Viewing This Konu (Users: 0, Guests: 1)

Üst