Tayland Mutfağının Vazgeçilmez Lezzeti Karidesli Pad Thai Nasıl Yapılır

Özlem

Yönetici
Co Admin
Katılım
Ekim 30, 2014
Mesajlar
22,567
Puanları
93
Konum
Kapadokya
Tepkime puanı
2,682


Malzemeler

1 bardak soya filizi
1/2 bardak fistik
1/2 cay kasigi kuru aci kirmizi biber (chili)
1 cay kasigi seker
tofu
1 corba kasigi soya sosu
2 yumurta
2 corba kasigi balik sosu (fish sauce)
16 karides
2 corba kasigi tamarind suyu
1 corba kasigi dogranmis sarmisak
3 corba kasigi sivi yag
Pirinc makarnasi (rice noodle)

Karidesli Pad Thai tarifi;

Noodle’lari ilik suda 20-30 dakika bekletip cikarin.

Bir tavada bir corba kasigi yagi kizdirip icine sarmisaklari atip kizarincaya kadar karistirin. Daha sonra karidesleri koyup pisirmeye devam edin.

Bunlari kenara ayirip tavaya bir corba kasigi daha yag dokup cirpilmis yumurtalari pisirin. Pismis yumurtalari da kenara ayirin.

Geri kalan yagda tofu ve aci biberleri biberleri pisirin.

Daha sonra noodlelari ekleyip 5 dakika daha pisirin. Soya sosu, balik sosu ,tamarind suyu, soya filizi, fistik ve kenara ayirdiginiz malzemeleri katip iyice karistirin.
 
Üst