Yılbaşı İçeceği Glögg Nasıl Yapılır

Özlem

Yönetici
Co Admin
Katılım
Ekim 30, 2014
Mesajlar
22,552
Puanları
93
Konum
Kapadokya
Tepkime puanı
2,678


Malzemeler:

-1 litre frenk üzümü suyu
-3 adet parçalara bölünmüş çubuk tarçın
-2 çay kaşığı limon ya da portakal kabuğu
-4 adet parçalanmış karanfil
-3 adet taze zencefil
-1 adet dilimlenmiş elma
-1/2 su bardağı şeker
-1/3 su bardağı kuru üzüm
-1 tutam hindistan cevizi
-12 adet soyulmuş badem

(4 Kişilik - 10 dakika)



Nasıl yapılır?

Birinci adım: Badem haricindeki tüm malzemeleri bir tencerenin içerisine boşaltın ve yaklaşık 5 dakika boyunca ısıtın. Kaynamasına izin vermeden ocaktan alın, böylelikle malzemelerin niteliğini ve tadını kaybetmemesini sağlayacaksınız.

İkinci adım: Tatmin edici sıcaklığa eriştiğini düşündüğünüz an tencereden alın. Kaynama noktasına gelen Glögg, tadını kaybedip ekşimeye başlıyor.

Not: Frenk üzüm suyu yerine siyah üzüm veya kokulu üzüm suyu da kullanabilirsiniz. Burada size önerim mutlaka doğal üzüm suyu kullanmanız olacaktır. Marketlerde satılan üzüm suyu
yerine kendi üzüm suyunuzu evde kolayca hazırlayabilirsiniz.

Püf noktası: Bademleri bardak başına üçer tane olmak üzere, bardaklara Glögg'ü doldurduktan sonra servis ederseniz enfes olur. Bu arada, yanında mutlaka bitter çikolata ve tarçınlı bisküvi tüketin.
 
Üst