izmir escort escort izmir porno porno izle
Yağ Mantısı Tarifi - IRCForumları - IRC ve mIRC Yardım ve Destek Platformu
User Tag List

Standart Yağ Mantısı Tarifi #1
Üyelik Tarihi: 30 Ekim 2014
Nereden: Kapadokya
IRC Sunucusu: Kelebek.Org
Web Adresi: ircforumlari.com.tr
Mesajlar: 14.811
Aldığı Beğeni: 684
Beğendikleri: 548
06 Ekim 2019 , 16:39
Alıntı ile Cevapla

Hamur İçin Malzemeler
Yarım paket yaş maya
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Maya için 1,5 – 2 su bardağı ılık su
Tuz
Yeterince elenmiş beyaz un

İçi için

300 gr kıyma
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
Tuz
Karabiber

Sosu İçin
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı veya daha fazla su
Tuz
Kuru nane, pul biber

Yoğurt Sosu için:
1 kg çırpılmış yoğurt
3-4 diş dövülmüş sarımsak
Tuz

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Hazırlanışı
İlk olarak maya, su, sıvı yağ, yumurta, yoğurt, tuz ve un karıştırılır.
Kulak memesinden biraz daha yumuşak hamur elde edilir.
Üzerini örtülerek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakılır. Bu arada iç malzemesi hazırlanır.
Yoğurt ve ezilmiş sarımsaklar çırpılır.
Bir tavada yağ içinde salçalar kavrulur.
Üzerine suyu ve baharatları eklenerek pişirilir.
Mayalanan hamuru ikiye eş parçaya bölünür.
Her parça oklava yardımı ile büyükçe açılır.
Açılan hamurun yarısına minik minik kıymalı içi yerleştirilir.
Hamurun diğer boş kısmı üzerini örtülerek kapatılır.
Ardından hamur çay bardağı ile kesilerek yuvarlak mantılar yapılır. İsterseniz karelere bölüp mantı şeklinde de kesebilirsiniz.
Bol ve kızgın yağda puf puf olana kadar kızartılır. Fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine alınır.
Servis tabağına alınarak üzerine bolca yoğurt ve salçalı sos dökülür. Afiyet olsun…
__________________
Kuşlar kadar değil, kuşlar için özgür olmak lazım



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.




Konu EFTELYA tarafından (06 Ekim 2019 Saat 17:01 ) değiştirilmiştir.

Standart Cevap: Yağ Mantısı Tarifi #2
Üyelik Tarihi: 22 Eylül 2019
Mesajlar: 1.251
Aldığı Beğeni: 550
Beğendikleri: 507
06 Ekim 2019 , 16:46
Alıntı ile Cevapla
Daha fazla yazi gorebilmek icin UYE OLmalisin.
Bol ve kızgın yağda puf puf olana kadar kızartılır.

Puf puf önemli olsa gerek.


« Önceki Konu Sonraki Konu »

Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj
Sanem
Et, Tavuk ve Balık Yemekleri
6
16 Ekim 2019 22:29
yaSmin
Yemek Tarifleri
5
24 Eylül 2019 14:52
yaSmin
Yemek Tarifleri
1
03 Eylül 2019 10:55
Beste
Pilav, Makarna ve Hamur İşleri
0
11 Haziran 2019 22:51
Beste
Pilav, Makarna ve Hamur İşleri
0
11 Haziran 2019 22:49